Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013


Συμβουλές ομορφιάς για Teenagers






Το να είναι κάποιος έφηβος στην σημερινή εποχή είναι τόσο υπέροχο μα και τόσο αγχωτικό! Τα media είναι γεμάτα από όμορφα πρόσωπα που αυξάνουν το άγχος της όμορφης εμφάνισης στους εφήβους. Μην αφήσετε τίποτα να μειώσει την αυτοπεποίθηση σας! Τι μπορεί να κάνει μια νέα κοπέλα; Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αναδείξετε την φυσική σας ομορφιά υιοθετώντας μια καθημερινή ρουτίνα περιποίησης και μακιγιάζ. Τα Tips Ομορφιάς που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να αναξείξετε καλύτερο σας εαυτό. Θυμηθείτε όμως, η σωστή στάση και το χαμόγελο δίνουν πάντα μια καλή πρώτη εντύπωση

Φροντίδα προσώπου
Οι έφηβοι έχουν διαφορετικές ανάγκες από ότι οι γυναίκες στην περιποίηση προσώπου αλλά και στο μακιγιάζ. Σε ποια ηλικία όμως θα πρέπει να ξεκινήσει μια έφηβη να περιποιείται το δέρμα της; Η φροντίδα της επιδερμίδας θα πρέπει να ξεκινά στην πραγματικότητα πολύ πριν μπεί στην εφηβεία, από την ηλικία των 10 ή 11. Οι ορμόνες τότε αρχίζουν να αυξάνονται δυναμικά και μπορεί να αρχίσουν να εμφανίζονται τα πρώτα σπυράκια και μαύρα στίγματα.
Καθώς ωριμάζετε οι ανάγκες του δέρματος αλλάζουν όπως αλλάζει και το δέρμα σας. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιείτε ώστε να μην προκαλούν στο δέρμα σας σπυράκια και ατέλειες.

Ενυδάτωση
Στα πολύ νεανικά δέρματα χρησιμοποιείστε πολύ ελαφριές ενυδατικές κρέμες και αποφύγετε τα προϊόντα που προορίζονται για τις πολύ ξηρές επιδερμίδες. Επιλέξτε ανάλαφρες ενυδατικές φόρμουλες που θα διατηρήσουν τα επίπεδα υγρασίας στο δέρμα σας και θα την προστατέψουν από το εξωτερικό περιβάλλον χωρίς να μπλοκάρουν τους πόρους . Μια πλούσια κρέμα πιθανόν να δημιουργήσει μαύρα στίγματα ή και σπυράκια. Μια θαυμάσια ενυδατική και προστατευτική σειρά είναι η Pure Nature με εκχυλίσματα οργανικής Aloe Vera & Αrnica , που χαρίζει απαλή, νεανική επιδερμίδα.

Σπυράκια και ατέλειες
Η ακμή είναι το βασικότερο δερματικό πρόβλημα των εφήβων. Διατηρείστε το πρόσωπο και τα μαλλιά σας καθαρά, πλύνετε τα χέρια σας συχνά και κρατήστε τα μακριά από το πρόσωπο. Υπάρχουν πολλά και αποτελεσματικά προϊόντα για την αντιμετώπιση της υπερβολικής λιπαρότητας και της ακμής, μια πολύ αποτελεσματική πλήρης σειρά είναι η Pure Skin της Oriflame αλλά και η σειρά Tea Tree με οργανικό έλαιο τεϊόδεντρου χαρίζει καθαρή επιδερμίδα απαλλαγμένη από σπυράκια και ατέλειες.

Μακιγιάζ για Teenagers
Τα περισσότερα νεαρά κορίτσια αρχίζουν να χρησιμοποιούν make up από την ηλικία των 13-14 ετών καθώς αρχίζουν να ενδιαφέρονται περισσότερο για την εμφάνιση τους. Όμως προσοχή! Τo μακιγιάζ σας θα πρέπει να φαίνεται φυσικό και να αναδεικνύει την φυσική σας ομορφιά. Μην το παρακάνετε, γιατί το αποτέλεσμα θα φαίνεται ξένο με την ηλικία και την προσωπικότητα σας. Στην πραγματικότητα χρειάζεστε ελάχιστο μακιγιάζ για να αναδείξετε την ομορφιά και την φρεσκάδα σας!
Μην κάνετε έντονο μακιγιάζ για να πάτε στο σχολείο. Κάνετε αρκετές δοκιμές μέχρι να βρείτε τι ταιριάζει καλύτερα με την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα σας. Για να πάτε στο πάρτυ θα προσθέσετε λίγο περισσότερο make up και λίγο λάμψη! Εφαρμόστε το σωστά ώστε να φαίνεται ομοιόμορφο στο δέρμα σας και ελέγξτε το σε αρκετά δυνατό φως πριν βγείτε από το σπίτι!

Make up
To make up δεν είναι απαραίτητο στις έφηβες. Χρησιμοποιείστε μια πολύ ελαφριά φόρμουλα ή αντικαταστήστε το με μια ελαφριά πούδρα την οποία θα περάσετε σε όλο το πρόσωπο με ένα φουντωτό πινέλο. Αν έχετε σπυράκια και ατέλειες καλύψτε τα με ένα concealer.

Φακίδες
Μην προσπαθείτε να κρύψετε τις φακίδες σας. Μπορεί να μην σας αρέσουν, είναι όμως κομμάτι του εαυτού σας! Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να τις δείχνει σκουρότερες, γι αυτό χρησιμοποιείτε κρέμα με αντηλιακό δείκτη προστασίας από την άνοιξη και όλο το καλοκαίρι. Καθώς μεγαλώνετε το πιθανότερο είναι σταδιακά να εξαφανιστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου