Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Ενυδατική κρέμα προσώπου: επίλεξέ την σωστά




11 tips για σωστή επιλογή από τις expert της ομορφιάς! Έχεις σκεφτεί με ποια κριτήρια θα επιλέξεις την κρέμα προσώπου, για να ταιριάζει 100% στο δέρμα, την ηλικία ή τις ιδιαίτερες ανάγκες σου;

7. Μάθε τι αγοράζεις

Eνημερώσου για τα 3 πρωτοποριακά και πολύ αποτελεσματικά συστατικά που θα βρεις σε όλες σχεδόν τις κρέμες προσώπου νέας τεχνολογίας:

- Πεπτίδια Mεταφέρουν μηνύματα μεταξύ των κυττάρων έχοντας έτσι ενεργό ρόλο σε πολλές και ποικίλες βιολογικές διεργασίες, όπως η επούλωση των τραυμάτων και η βελτίωση της όψης της ώριμης επιδερμίδας. Η πιο γνωστή και σημαντική δράση τους είναι η τόνωση της φυσικής διαδικασίας παραγωγής κολλαγόνου.

- Βλαστοκύτταρα Τα μοναδικά κύτταρα που υπάρχουν στο σώμα μας από τις πρώτες ημέρες της ζωής μας και δεν πεθαίνουν ποτέ. Σε όλη τη διάρκεια του ενήλικου βίου μας είναι η πηγή αναπαραγωγής κυττάρων και ενεργοποιούνται άμεσα, όποτε αυτό είναι αναγκαίο.

- Σιρτουίνες Αλλιώς τα «γονίδια της νεότητας». Αποτελούν μέρος του συστήματος ανεφοδιασμού του ανθρώπινου οργανισμού που εγγυάται την επιβίωση των κυττάρων.

8. Μη δίνεις σημασία στο χρόνο

Όταν πρόκειται να επιλέξεις την κρέμα σου, μη θεωρήσεις κριτήριο την ηλικία σου. Δεν υπάρχουν κρέμες για μεγάλες ή νεαρές γυναίκες, αλλά κρέμες για τις ανάγκες κάθε προσώπου. «Λάβε, λοιπόν, υπόψη σου τις ανάγκες της δικής σου επιδερμίδας,αν είναι ξηρή και αφυδατωμένη, για παράδειγμα, ή αν εμφανίζει έντονη λιπαρότητα» υποστηρίζει η Έλενα Πιτταράκη, υπεύθυνη εκπαίδευσης αισθητικών της Βiotherm.

9. Μη σπαταλάς χρήματα

Η αντίληψη ότι χρειάζεται να ξοδεύουμε μια περιουσία για να αγοράσουμε τη «σούπερ αντιγηραντική κρέμα που τα κάνει όλα» δεν ισχύει. Με την τεχνογνωσία που διαθέτουν, πλέον, όλοι οι οίκοι ομορφιάς και με βάση τις επιστημονικές καινοτομίες, τα προϊόντα σε οικονομικές τιμές δεν υστερούν σε εμφάνιση και  αποτελεσματικότητα.

10. Mην κρίνεις από την υφή

«Μια ελαφριά σύνθεση δε σημαίνει ότι είναι λιγότερο δραστική ούτε μια πλούσια κρέμα περισσότερη ενυδατική. Όλα εξαρτώνται από τα συστατικά του συγκεκριμένου προϊόντος» αναφέρει η Έλενα Λιβέρη.

11. Αλλάζει ο καιρός, άλλαξε κρέμα

«Όπως διαφοροποιούμε την γκαρνταρόμπα μας κάθε εποχή έτσι και το δέρμα μας χρειάζεται τις κατάλληλες τροποποιήσεις» τονίζει η Όλγα Κυριακίδου, υπεύθυνη εκπαίδευσης αισθητικών La Prairie. Για τις ζεστές και υγρές συνθήκες του καλοκαιριού, προτίμησε ανάλαφρες συνθέσεις, ενώ οι πιο ξηρές συνθήκες του χειμώνα απαιτούν πιο πλούσιες και πιο θρεπτικές υφές.

Φιλικά Βούλα Κρύπη                                                       Facebook: Boula Kripi